Fotografiranje konferenc za socialna omrežja – takojšna razpoložljivost profesionalnih fotografij

Fotografije konferenc, srečanj in poslovnih dogodkov so lahko dosegljive takoj

Se tudi sami na konferenci, dogodku, predstavitvi, ki ste ga organizirali zaposleni še z fotografiranjem za socialn omrežja? Prav tako pa niste zadovoljni z rezultatom, kljub temu da vaš telefon običajno dela res lepe fotografije (v dobrih svetlobnih pogojih). Zakaj si ne zagotovite takojšnje razpoložljivost profesionalnih fotografij? Sodobna tehnika omogoča, da so  profesionalne fotografije (torej fotografije nekoga, ki ima kvalitetno opremo in ve kako le to uporabljati v slabih svetlobnih pogojih), vašega dogodka, konference, govorce, razstave, obletnice dosegljive takoj.

Stranke so v zadnjem času navdušene, da lahko prejmejo res dobre fotografije za socialna omrežja (facebook, instagram, twitter) takorekoč takoj, neposredno med samim dogodkom, ko daljši govornik sploh še ni končal z svojim govorom. Prav tako lahko te fotografije zelo hitro prejmete za tiskane medije pred zaključkom redakcij in poskrbite za aktualnost dogodka.

Res je da danes lahko marsikateri dogodek fotografiramo sami in takoj objavimo, a rezultati niso ravno najboljši, kljub temu da imamo najnovejši mobitel z veliko količino megapikslov oz. fotografije z 20 MB. A ti fotoaparati, kljub temu da se stalno izboljšujejo in postajajo vse boljši, v slabih svetlobnih pogojih žal odpovejo. Konferenca, poslovni dogodek, kjer je malo svetlobe ali pa je ta nekje zelo “močna” drugi deli pa so zatemnjeni so pogosto težki fotografiranje tudi z zelo dobro opremo. Posebej, ko želite imeti fotografije, na katerih se vidi celota odra, zraven pa še kak portret oz. bližnji posnetek skupine. Pogosto ste med fotografiranje tudi precej oddaljeni, zato je izbira zoom leče nujna, a na telefonih so zaenkrat še precej omejenega dosega.

Sam običjno delujem zelo hitro in vsakega govorca fotografiram na več kreativnih načino. Tako lahko pričakujete več različnih fotografij istega govorca iz različnih kotov( bližnji portret, panoramski portret, portret z publiko) pri čemer vedno pazim in poskušam doseči da je iz fotografije vidno čim več o dogodku, govorcu, sponzorjih.

Tudi pri skupini običajno z mobitelom naredimo le eno ali dve fotografiji in zato ima marsikdo od skupine zaprte oči ali ne posrečen izraz na obrazu. Profesionalni fotografi dogodkov pa ravno zato naredimo več posnetkov, da lahk potem za vas izberemo tistega na katerem vsi izgledajo lepo (po potrebi, pa tudi kak obraz zamenjamo ali dodamo odprte oči s programom za obdelavo fotografij)

Poleg naštetega vem da je za dobro predstavitev vaše konference ali srečanja zelo pomembno, da prejmete dobre fotografije, ki prikazujejo, kako so se na vašem dogodku zabavali, odkrivali novo, se družili z sponzorji, srečevali nove poslovne partnerje in si izmenjali kontakte. Tako tudi med odmori redno “prežim” da ulovim fotografije izmenjave vizitk, stiske rok, pogovorov in zabave.

Zato se raje skoncentrirajte pisanju sporočil, izjave za javnost fotografiranje pa raje prepustite profesionalnemu fotografu za konference, poslovne oziroma korporativne dogodke.  Da se o mojem delu lahko prepričate se lahko obrnete tudi na kakšnega od številnih organizatorjev dogodkov, s katerimi sodelujem že več let tako doma kot v tujini: LEK član skupine Sandoz, Novo ljubljansko banko- NLB in NLB skladi, Kongresni urad Ljubljane (Ljubljana convention bureau),

Airports Council International, ACI europe, Aviation media, Kongresni urad Slovenije, (Slovenian convention Burea),

Želite izvedeti več o tem kako poteka fotografiranje konferenc ali  poslovno fotografiranje

Leave a Reply