Nosečnice / otroci / družine

Prav poseben izziv za fotografa so tisti krhki, nežni mali ljudje, ki so se nam šele pridružili: novorojenčki. Da bi se oni najbolje počutili ter da jih lahko nežno in nemoteče premikamo ter postavimo v za posnetek najprimernejši položaj, jih običajno fotografiramo med spanjem. Prav zato je najboljši čas za fotografiranje prvih 14 dni po rojstvu, saj takrat dojenčki največ spijo in še nimajo mozoljčkov. In ker je za mlado družino v tem času vsak premik manjši logistični podvig, še posebno če gre za prvega otroka, dojenček pa se najbolje počuti doma, je to tudi najprimernejši kraj za fotografiranje. Sam prinesem prenosni studio, ozadja in dodatke, vi pa poskrbite za topel prostor.

Za fotografiranje in zadovoljstvo nas vseh je najbolje, če mi poveste kaj več o družinskih željah (kako bi se radi fotografirali, imate kakšne posebne želje, predstave …), kdo bo še sodeloval na fotografiranju – vaš mož/partner, otrokovi bratje sestre, babice, dedki … Lokacijo in tematiko lahko izberete po vaši želji in glede na to, kaj imate radi – sprehode, gore, morje, gradove, kakšen šport ali ustvarjanje. Pogosto je v takšno družinsko fotografiranje zajet dokumentarni del (otrok v gibanju, igri, sam in v interakciji s starši, brati, sestrami, starimi starši, družinskimi ljubljenčki) in studijski del (s sabo prinesem prenosni studio, ozadja in dodatke glede na dogovorjeno tematiko), ki vsebuje portretno fotografiranje otroka posamezno, s starši, brati, sestrami, starimi starši, ljubljenčki v različnih kombinacijah.

Čas fotografiranja prilagodimo temu, kdaj je vaš otrok najbolje razpoložen, in ste vsi, ki bi sodelovali, na voljo – dopoldne, popoldne, med vikendom.