Aljosa Bagola, izvršni kreativni direktor na agenciji Pristop,

Poslovno fotografiranje, fotografiranje za potrebe korporativnega komuniciranja socialnih omrežij, PR

Za vsakim podjetjem so obrazi. In vsakdo, ki želi imeti kvalitetno predstavitev, bo poskrbel tudi za fotografiranje zaposlenih, saj so ti obraz podjetja. Oni so tisti, ki predstavljajo podjetje, njegov obraz.  V digitalnem svetu upravljanja in naročanja nam oseba iz mesa in krvi daje občutek varnosti, gotovosti, zaupanja, predvsem pa človeškosti. Ljudje si želimo vedeti s kom imamo opravka, predvsem pa, da na drugi strani ni le robot, ki odgovarja na podlagi v naprej pripravljenih odgovorov. Ni naključje, da se danes portretne fotografije dajejo na vizitke, saj si tako mnogi lažje zapomnimo s kom smo govorili. Da ne govorimo o vseh socialnih omrežjih (Twwiter, Linkedin, Facebook, Instagram), ki skrbijo za zunanjo podobo zaposlenih in podjetja. Vse to kar kličejo po kvalitetnih korporativnih fotografijah. Vsekakor ima vsak relavanten oddelek za korporativno komuniciranje, PR (piar – odnosi z javnostjo) ali marketing pripravljene fotografije ključnih ljudi v podjetju za potrebe medijev.

 

Fotografiranje poslovnih portretov običajno poteka studijsko ali v vašem delovnem okolju. Glede na več letna sodelovanja z različnimi podjetji in posamezniki vam svetujem kako se na fotografiranje pripraviti in kakšne stil fotografiranja se mi zdi naj primernejši. Predvsem pa vas med fotografiranjem vodim, spodbujam in usmerjam, da boste na fotografijah videti samozavestni in sproščeni. Pri vsaki osebi se pri fotografiranju potrudim, da poudarim njegovo najboljše atribute in po potrebi zakrijem tisto kar se vam zdi na vas odveč (podbradek, kakšen kilogram). Za to poskrbim z obvladovanjem svetlobe, vaše poze in kadriranjem, kot tudi z tem da so vse fotografije  po fotografiranju obdelane in po potrebi retuširane ali digitalno manipulirane – seveda z občutkom za estetiko in brez nepotrebnih pretiravanj – ljudje vas ne bodo imeli raje če boste izgledali 3o let mlajši in brez vsake gube, temveč zaradi samozavestnega in sproščenega videza.

 

Za poudarek nad vašo lepoto poskrbijo izkušeni maskerji in maskerke po potrebi pa se vključijo tudi stilistke in stilisti.

Več o tem kako poteka portretno fotogrfiranje  in ceni poslovnega fotografiranja si lahko preberete pod razdelkom storitve. Na blogu najdete tudi aktualne projekte kot Poslovno fotografiranje za NLB skladi